GOOGLAJ i pretražuj svašta nešta

MAKE YOUR FREE WEB SITE

MAKE YOUR FREE WEB SITE
FAST and EXPRESS

ponedjeljak, 12. ožujka 2012.

MOLITE SE SVAKODNEVNO ZA SPAS VAŠE DUŠE JER NITKO NEZNA NI DAN NI ČAS,A TADA ĆE VEĆ BITI KASNO

Što je to molitva ? 

Molitva je po mome mišljenju ČOVJEKOVA NADA ( pomoć ) u svim trenutcima čovjekovog života nap: molitva koju nam je ostavio NAŠ SPASITELJ ISUS KRIST « Oče naš « je molitva u kojoj je sadržano sve ono NAJVAŽNIJE kao što je : svatko od nas treba istinski i dubinski željeti da dođe Kraljevstvo Božije,ali obično smo preslabi duhom,što je i ljudski, pa se ne zalažemo dovoljno za DOBRO.Stoga u toj molitvi mi molimo svako svoga Boga,svoga nebeskog Oca da nam oprosti naše grijehe i to onoliko koliko smo mi bili u stanju oprostiti drugima,jer Bog je najpravedniji.

Osim toga u Isusovoj molitvi mi molimo Oca našega ZA KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI i kažemo svako svome Bogu « i ne uvedi nas u napast , već izbavi nas od zla,u vijeke vjekova.Amen «.

Osim molitve koju nam je ostavio Isus Krist « Oče naš « postoji još mnoštvo molitava nap : Anđeo čuvaru, mili,svojom snagom me zaokrili, zatim Zdravo Marijo majko Božija,zatim Apostolsko vjerovanje, večernja molitva,jutarnja molitva ,molitva prije i poslje jela,molitva pokajanja,molitva za roditelje, prijatelje,pokojne, deset Božijih zapovjedi..............

Moliti se Bogu ne znači samo probrbljati tekst određene molitve već se prije svake molitve čovjek treba sabrati,razmisliti malo o sebi i svome životu jer svaki čovjek najbolje sebe poznaje,te biti istinski i duboko uvjeren da je BITAK života prisutan baš tad i tu i da čuje,vidi i osjeća sve što čovjek uradi ili kaže ili pomisli u tome trenutku.

Neki molitvu svaćaju kao obvezu pa kada krenu nap: na spavanje izmole nekakvu molitvu i ne razmišljajući uopće o njoj i ne trudeći se uopće provesti je barem dijelić u djelo tokom svoga sutrašnjeg života.

Oni ne razmišljaju što su uopće rekli dok su izgovarali riječi te molitve .

ČOVJEK MOLITVU TREBA S H V A T I T I ....KAO OLAKŠANJE ILI KAO POMOĆ

....JER JE ISUS KRIST REKAO « ČOVJEČE KADA IMAŠ PROBLEMA SJEDNI NA TIHO MJESTO GDJE TE NITKO NE VIDI I NE ČUJE I OTVORI SVOJU DUŠU SVOME OCU I ON ĆE TI POMOĆI SAMO BUDI ISKREN I GOVORI ONAKO KAKO JE

...JER OTAC NAŠ SVE ZNA ALI ŽELI TO ISTINSKI I DUBINSKI ČUTI OD NAS SAMIH, TE SVATKO ONAJ KOJI SE NADA DA ĆE USPJETI NEŠTO SAKRITI NJEMU KOJI JE SVEMOGUĆ,SVESTRAN I SVEVREMEN GRDNO SE VARA I VRLO JEDNOSTAVNO REČENO LJUDSKIM RIJEČNIKOM NE RIJEŠAVA SVOJ PROBLEM ZBOG KOJEG SE I MOLI «.

Ne trebamo se bojati GRIJEHA jer Isus Krist je umro na KRIŽU samo zato da nas ljude koji smo ključ uspjeha na ovome Planetu oslobodi od naših grijeha ili lanaca koji nas vežu i da nam otvori put u nebo nakon što smo u svome životnom vijeku ispunili ono zbog čega nam je naš Otac nebeski i podario život.

Zato ne treba zaboraviti DA SVAČIJI ŽIVOT NA OVOJ ZEMLJI IMA SMISLA SAMO ČOVJEK MORA TAJ SMISAO PRONAĆI U SEBI I OKO SEBE,TE PO SEBI.

NEKE OSNOVNE MOLITVE SU :

1) ANĐELE ĆUVARU MILI

Anđele ćuvaru mili,svojom snagom me zaokrili, prema Božijem obećanju čuvaj mene noću i danju, osobito pak mi brani da mi dušu grijeh ne rani,a kad sa ovoga svijeta pođem sretno da u nebo đođem i da se tamo stobom mogu UVIJEKE klanjati DRAGOME BOGU.

A M E N !!! 


2) OČE NAŠ 

OČE NAŠ KOJI JESI NA NEBESIMA SVETI SE IME TVOJE DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE BUDI
VOLJA TVOJA KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI DAJ NAM DANAS I OTPUSTI NAM DUGE NAŠE KAKO I MI OTPUSTAMO DUŽNICIMA NAŠIM I NE UVEDI NAS U NAPAST NEGO IZBAVI NAS OD ZLA...... 

 A M E N !!!

3) ZDRAVO MARIJO 

ZDRAVO MARIJO MILOSTI PUNA GOSPODIN SA TOBOM BLAGOSLOVLJENA TI MEĐU ŽENAMA I BLAGOSLOVLJEN PLOD UTROBE TVOJE - ISUS SVETA MARIJO MAJKO BOŽIJA MOLI ZA NAS GREŠNIKE SADA I NA ČAS SMRTI NAŠE... 

 A M E N !!!

4) SLAVA OCU 

SLAVA OCU I SINU I DUHU SVETOME KAKO BIJAŠE NA POČETKU TAKO I SADA I VAZDA U VIJEKE VJEKOVA ........

A M E N !!!