GOOGLAJ i pretražuj svašta nešta

MAKE YOUR FREE WEB SITE

MAKE YOUR FREE WEB SITE
FAST and EXPRESS

četvrtak, 19. siječnja 2012.

DUHOVNOST,RELIGIJA,FILOZOFIJA,TAJNE LJUDSKOSTI I TAJNE BOŽANSTVENOSTI SU KLJUČ USPJEHA I OPSTANKA

MOLITVE ZA OZDRAVLJENJE I OSLOBOĐENJE OD SOTONSKOGA UTJECAJA 

Molitve za ozdravljenje i oslobođenje od utjecaja đavolskog su iz knjige "Liberaci dal male - Oslobodi nas od zla", poznatog i priznatog rimskog egzorciste don Gabriela Amortha. Autor u uvodu navodi: "Često su me molili da napišem molitve za oslobođenje od zlih i đavolskih utjecaja, koje bi bile na dohvat svima i mogle se moliti bez ikakvog dodatnog dopuštenja.

Očito je, tvrdim prije svega, da su sakramenti i Sveto Pismo učinkovitiji od naših privatnih zaziva. Podsjećam isto tako, da kada se uvijek iznova obraćamo Gospodinu, najvažnije je imati vjeru.

EVO NEKOLIKO LIJEPIH MOLITVI.....izvolite molite se za dobro svih Nas

Samo u svjetlu ovih općih pojmova, molitve koje se preporučaju mogu imati njihovo pravo vrednovanje i dajući im vrijednost, da ne kažemo automatsku i magičnu, nego u vjeri onoga koji se ponizno obraća Ocu, Isusu i Duhu Svetomu po Blaženoj Djevici Mariji, anđelima i svetima.

Svetom Mihaelu Arkanđelu (papa Leon XIII)

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti i zasjeda đavolskih i budi nam zaklon! Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge zle duhove, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom jakošću u Pakao strovali! Amen.

Mariji, Kraljici Neba (papa Pio X)

Uzvišena Kraljice Neba i anđela, koja si primila od Boga poslanje i moć da satreš glavu Sotoni, mi ponizno molimo da pošalješ anđele s Neba, da bi se po tvojoj zapovijedi borili protiv zlih duhova na svakome mjestu, te da potisnu njihove nasrtaje i da ih prognaju u vječni ponor. Amen.

Gospodinu Isusu

Isuse Spasitelju, Gospodine moj i Bože moj, Bože moj i sve moje, koji si nas po žrtvi Križa otkupio i slomio moć Sotone, ponizno te molim da me oslobodiš od svakoga zlog i đavolskog utjecaja. To Te molim u tvoje sveto Ime, zbog tvojih svetih Rana, po tvojoj svetoj Krvi, po tvome svetome Križu i po zagovoru Bezgrešne i pod Križem žalosne Majke, Marije. Krv i voda, koji izađoše iz tvoga Presvetoga Srca, neka siđu na mene, da me očiste, oslobode i izliječe. Amen.

Duhu Svetomu (za oslobođenje od svakoga zloga utjecaja)

Duše Božji, Duše ljubavi, Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, Bezgrešna Djevice, anđeli, arkanđeli, sveci Božji siđite na mene. Oblikuj me Gospodine, napuni me tobom. Udalji od mene sve zle sile, uništi i razori ih, tako da se ja mogu dobro osjećati i dobro činiti. Otjeraj od mene sve zle sile, čaranja, vračanja, crne mise, praznovjerja, magiju, uroke, prokletstva, svako đavolsko uznemirivanje, opsjednuće i posjeduće đavolsko, sve ono što je zlo, grijeh, oholost, blud,zavist, ljubomoru, zlobu, nevjernost .... ; svaku fizičku, psihičku, moralnu, duhovnu, duševnu i đavolsku bolest.

Sažeži sva ova zla u Paklu, da nikada više ne dodirnu mene ni bilo koje stvorenje Božje. Zapovijedam snagom Boga živoga, u ime Isusa Krista Spasitelja, po zagovoru Bezgrešne Majke Marije, svim nečistim dusima i svakoj zloj prisutnosti koja me muči i uznemiruje, da me odmah sada i zauvijek ostave, te da odstupe u Pakao, vječni prognani i vezani od sv. Mihaela Arkanđela, sv. Gabrijela, sv. Rafaela, naših anđela čuvara, zgaženi pod petom Presvete i Bezgršne Djevice Marije. Amen.

Molitve blagoslova (za oslobođenje kuća, mjesta, polja,...od đavolske prisutnosti)

Dobro je molitve upotpuniti škropljenjem svetom vodom.
Pohodi, Bože, našu kuću (ovo mjesto, polje,...) i udalji od nas sve đavolske zasjede, pošalji svoje svete anđele, da nas čuvaju u miru i tvoj blagoslov neka siđe na nas i uvijek ostane s nama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Gospodine Isuse, koji si zapovijedio svojim apostolima da zažele tvoj mir svima koji su živjeli u kućama u koje su zalazili, posveti, molimo Te, i ovu kuću i sve koji u njoj prebivaju, po ovoj našoj poniznoj molitvi, punoj povjerenja. Izlij na ovu obitelj svoj blagoslov i mir. Neka joj dode spasenje, kao što je došlo u Zakejevu kuću kada si Ti u nju ušao. Zapovijedi svojim anđelima da bdiju nad njom, da je čuvaju i da odagnaju svaki đavolski utjecaj. Udijeli svima, koji stanuju u ovoj kući, milost da se tebi svide živeći kreposno, tako da zasluže, u svoje vrijeme, da budu prihvaćeni od tebe u Vječni dom na Nebu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Molitva za oslobođenje

Gospodine, Ti si velik, Ti si Bog, Ti si Otac. Mi Te molimo, po zagovoru i uz pomoć sv. Mihaela, sv. Gabriela, sv. Rafaela, da bi naša braća i sestre bili oslobođeni od Zloga.

- Od muka, strahova, žalosti, opsjednuća,...

Oslobodi nas, Gospodine!(ponavlja se iza svakog zaziva)

- Od mržnje, bluda, zavisti, ljubomore, bijesa,...
- Od zatvorenosti pred tobom i životom...
- Od svake primisli na abortus, ubojstvo i samoubojstvo...
- Od psovke, podijeljenosti u obitelji, loših prijateljstava...
- Od vračanja, magije i svih zlih utjecaja...

(mogu se spontano nastaviti zazivi za oslobođenje od onih problema koji nas muče)

Pomolimo se! Gospodine, koji si rekao "Dajem vam svoj mir!", po zagovoru Presvete Djevice Marije, oslobodi nas od svakoga prokletstva i dopusti nam da uvijek možemo uživati tvoj mir. Po Kristu našemu. Amen.

Molitva prikazanja

O, Božansko Srce Isusovo, prikazujem ti, po Bezgrešnom Srcu Marije, majke Crkve, u zajedništvu sa Euharistijskom Žrtvom, molitve, djela i trpljenja današnjeg dana, kao naknadu i zadovoljštinu za grijehe, (druge osobne nakane za nas ili druge osobe), za spasenje svih ljudi, po milosti Duha Svetoga, na slavu Boga Oca. Amen.

Molitva za fizičko ozdravljenje

Gospodine Isuse, klanjam ti se i zahvaljujem po vjeri, koju si mi dao na Krštenju.
Ti si Sin Božji, koji je postao čovjekom, Ti si Mesija, Spasitelj.
U ovom trenutku želim ti reći kao Petar:
nema pod nebom drugog imena danog ljudima, po kojemu se možemo spasiti.
Prihvaćam Te, Gospodine Isuse, u svom srcu i u svom životu,
želim da budeš moj apsolutni Gospodar.
Oprosti mi grijehe,
kao što si oprostio grijehe onome uzetomu u Evanđelju.
Očisti me svojom Božanskom Krvlju.
Pred tvoje noge stavljam svoje trpljenje i svoju bolest.
Ozdravi me, Gospodine,
po moći tvojih proslavljenih Rana,
po tvome Križu, po tvojoj Predragocjenoj Krvi.
Ti si Dobri Pastir,
a ja sam jedna od ovaca iz tvoga stada:
imaj smilovanja prema meni.
Ti si Isus koji je rekao: "Molite i dat će vam se."
Gospodine, galilejski je narod dolazio
i stavljao svoje bolesnike pred tvoje noge,
i Ti si ih ozdravljao.
Ti si uvijek isti,
Ti imaš uvijek istu snagu.
Vjerujem da me možeš ozdraviti,
jer imaš istu onu sućut
koju si osjećao prema bolesnicima,
koje si susretao,
jer Ti si Uskrsnuće i Život.
Hvala ti, Isuse, za ono što ćeš učiniti,
prihvaćam plan tvoje ljubavi, koji imaš sa mnom.
Vjerujem da ćeš mi objaviti svoju slavu.
I još prije nego znam kako ćeš mi pomoći,
zahvaljujem ti i hvalim Te. Amen.

Svima koji mole molitve za oslobođenje i ozdravljenje od đavolskog utjecaja, još se preporuča po mogućnostima i vremenu:

- posveta Blaženoj Djevici Mariji, pobožnost Bezgrešnom Srcu Marijinu i molitva Svete Krunice

- nošenje Čudotvorne medaljice i Karmelskog škapulara

- molitva Duhu Svetomu, himan "O, dođi, Stvorče!","Zazivi Duhu Svetomu" ili osobni kratki zazivi

- pobožnost Krvi i Muci Kristovoj, npr. Litanije Krvi Kristove i kratki osobni zazivi "Krvi Kristova, operi me   oslobodi me, spasi me!"

- Litanije Imena Isusova

- potpuno predanje Isusu po Mariji, kako nas uči sv. Ljudevit M. Montfortski, i molitva skraćenog obrasca:    "Tvoj sam sav, i sve moje pripada tebi, moj ljubljeni Isuse, po Mariji, tvojoj Presvetoj Majci."

- činiti pokoru, postiti po mogućnosti i u skladu sa zdravstvenim stanjem osobe, pokora u širem smislu: ne        gledanje televizije, mala svakodnevna odricanja,...

Molitva Protiv Čaranja I Uroka 

Kirie eleison. Gospodine, Bože naš, Gospodaru vjekova, svemogući i svemoćni, ti koji si sve sazdao i sve preobražavaš jedino sa svojom voljom; ti koji si u Babilonu pretvorio u rosu sedam puta jače užarenu peć te zaštito i spasio sveta tri svoja mladića; ti koji si učitelj i liječnik naših duša; ti koji si spasenje onima koji se tebi obraćaju, molimo te i zazivamo, uništi, istjeraj, natjeraj u bijeg svaku đavolsku silu, svaku sotonsku prisutnost i zavođenje, svaki zao utjecaj i čaranje ili zlo oko zlih i opakih ljudi koji su učinjeni nad tvojim slugom...

Daj da umjesto zavisti i čaranja dođe obilje dobara, snaga, uspjeh i ljubav. Ti, Gospodine, koji ljubiš ljude, pruži svoje moćne ruke i svoje uzdignute i moćne mišice, te dođi u pomoć i pohodi tu svoju sliku, i pošalji joj Anđela mira, snažnoga, da zaštiti dušu i tijelo i da udalji i potjera svaku zlu silu, svaki otrov i urok pokvarenih i zavidnih ljudi; tako da ti, pod tvojim okriljem, tvoj proseći štićenik sa zahvalnošću može pjevati:
„Gospodin je moj pomoćnik i neću se bojati onoga što bi mi mogao učiniti čovjek"; i još:

„Neću se bojati zla jer si ti sa mnom, ti si moj Bog, moja snaga, moj moćni Gospodar, Gospodar mira, otac budućih vjekova".

Da, Gospodine, Bože naš, smiluj se svojoj slici i spasi slugu svoga ... (nap: Stipo Popić,Slađana Kovačević ,Ivana Kovačević,Zoran Popić,Slavko Popić,Mile Popić,Ivka Popić i općenito ime i prezime osobe za koju se moli...) od svake štete ili prijetnje od uroka, zaštiti ga i postavi iznad svakoga zla; po zagovoru više nego blagoslovljene, slavne Gospe, Majke Božje i vazda Djevice Marije, sjajnih arkanđela i svih svetih tvojih. Amen!

MOLI GOSPODINA DA TE ISPUNI DUHOM

Oče nebeski, hvala Ti za Tvoju beskraju ljubav u kojoj si predao svoga Sina da umre na križu za mene grešnika. Isuse, moj Spasitelju, hvala Ti što si uzeo moje grijehe i prokletstva i ponio ih na svom tijelu na križ. Hvala Ti što mi daješ Duha Svetoga. Duše Sveti, zahvaljujem Ti što me činiš djetetom Boga Oca i bratom Isusa Krista. Gospodine, Duše Sveti, žao mi je zbog svih mojih grijeha koje sam počinio opirući se Tvojoj snazi i djelovanju. Oprosti mi sve. Prihvaćam Isusa kao jedinog Gospodara svoga života. Bože, Duše Sveti, Ti ljubavi Oca i Sina, da bih sasvim pripadao Tebi, posvećujem Ti sada svoje tijelo i dušu, svoj um i cijelo biće, misli i želje, riječi i djela, radosti i tuge, svoj život i smrt. Ti budi Gospodar moga života. Duše ljubavi, ispuni me, posveti me, osnaži me, vodi me.
(Ponovi posljednju rečenicu nekoliko puta s vjerom koja očekuje. Vjerujući da te Duh ispunja, slavi ga i zahvaljuj mu. Tada ćeš doživjeti divno iskustvo Duha koji dolazi i ispunja te. Moći ćeš moliti u jezicima i otvoriti svoje nutarnje biće veličanstvenom iskustvu Božje ljubavi).
Moli se Mariji, Bezgrešnoj Zaručnici Duha Svetoga, da te ispuni Duhom.

MOLITVA ZA TJELESNO OZDRAVLJENJE

'Tvoja te vjera ozdravila, idi u miru', Njegove su riječi. One su žive i pouzdane i mogu se primijeniti i danas.

I donosili su mu sve koji bolovahu od najrazličitijih bolesti i patnja - opsjednute, mjesečare, uzete - i on ih ozdravljaše. (Mt 4,24)

Kako moliti za ozdravljenje?

Svoju bolest donesi Gospodinu koji ozdravlja i predaj mu je s vjerom. Isus te ljubi i želi te ozdraviti i to već kad moliš ili kasnije.

I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali. (Iv 5,15)

Kada povjeruješ da te Gospodin izliječio, ne ustručavaj se to posvjedočiti i pred drugima. 

Sjeti se žene koja je bolovala od krvarenja. Kada je osjetila ozdravljujuću silu koja je izišla iz Isusa, pred narodom je posvjedočila kako Ga je dotakla i istog trenutka bila ozdravljena od svoje bolesti (v. Lk 8,47).

Ali neka ište s vjerom, bez ikakva kolebanja. (Jak 1,6)

Moli ovako:

Gospodine Isuse, ja vjerujem da me ljubiš. Klanjam Ti se i slavim Te kao moga jedinog Gospodina i Gospodara. Molim Te da me ozdraviš od moje bolesti i da me potpuno oslobodiš. Stavi svoje probodene ruke na moju glavu da Tvoja ozdraviteljska sila poteče mojim tijelom, da bolesni dio mog tijela osjeti izvanrednu snagu Tvog dodira koji ozdravlja. Ojačaj me Gospodine da mogu hoditi Tvojim putovima i sve svoje obveze obavljati u skladu s Tvojom svetom voljom. Slavim Te Isuse, hvala Ti Isuse! Aleluja! (Ako želiš, ponovi molitvu više puta).

Poslije molitve za ozdravljenje pokušaj provesti jedno vrijeme slaveći Isusa i moli u jezicima ako imaš taj dar.

Pročitaj iz Svetog pisma:

Lk 8,22-56
Heb 11,1-40
Dj 3,1-26
Ps 38

MOLITVA ZA OSLOBOĐENJE OD GREŠNIH NAVIKA

Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti Kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti Kraljevstva Božjega. (1 Kor 6,9-10)

Stalnim ponavljanjem grijeha upada se u grešnu naviku. Neki se ljudi naviknu na grijeh kako bi se time nesvjesno zaštitili od starih uspomena ili strahova.

Možeš moliti tako da častiš rane Kristove i Njegovu dragocjenu Krv, pa ćeš biti oslobođen od svojih okova, jer mi smo Njegovim ranama ozdravljeni....koliko će više krv Krista - koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu - očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu. (Heb 9,14)...odložiti vam je prijašnje ponašanje staroga čovjeka, koga varave požude vode u propast, a obnavljati se duhom svoje pameti... (Ef 4,22-23)

Što trebaš učiniti?
- Budi svjestan svojih grešnih navika.
- Iskreno se pokaj za te grijehe, zamrzi ih i otjeraj iz srca.
- Kada si u napasti, okreni se Isusu koji će te svojim Duhom ojačati.
- Ako ustraješ u molitvenom životu, primanju sakramenata i dobrim djelima, bit ćeš Isusu uvijek blizu, pa će biti nemoguće vratiti se starom načinu života.

Tko god je rođen od Boga, ne čini grijeha jer njegovo sjeme ostaje u njemu; ne može griješiti jer je rođen od Boga. (Iv 3,9)

I sklopit ću s njima Savez vječan, nikad se više neću odvratiti od njih i uvijek ću im činiti dobro; usadit ću im u srce svoj strah, da se nikad više ne odmetnu od mene. (Jr 32,40)

Moli ovako:

Gospodine, koji si na Kalvariji raspet, smiluj mi se. Predajem Ti sve svoje bolesne nagone i grešne navike, donosim ih Tebi. (Svjesno mu predaj svaki grijeh koji te zarobljava, to može biti alkoholizam, pušenje, samo-zadovoljavanje, homoseksualnost, srdžba, sebičnost, požuda, ogorčenost itd.) O Spasitelju, operi moje srce i um u svojoj dragocjenoj Krvi; očisti me da budem bijel poput snijega. Pošalji svoga Svetog Duha, silu koja istječe iz Tvog svetog srca u moje srce, da se nikada ne vratim starom načinu života. Dopusti mi da budem sasvim blizu Tvom slatkom srcu, da budeš u meni, i da ja u Tebi uvijek živim svetim životom. Slavim Te Isuse, hvala Ti Isuse.
(Dobro je provesti jedno vrijeme slaveći Gospodina. Pjevaj mu pjesme slave i hvale.)

Pročitaj iz Svetog pisma:
Mt 5,1-48
Ef 4,17-32
Ps 22

MOLITVA ZA BOŽJE MILOSRĐE

Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću, iskazuje milost tisućama, podnosi opačinu, grijeh i prijestup, ali krivca nekažnjena ne ostavlja nego kažnjava opačinu otaca na djeci - čak na unučadi do trećeg i četvrtog koljena.(Izl 34,6-7)

Uzrok nekih teškoća i problema mogu biti zloća i grešni životi predaka iz naših obitelji; njihovi neokajani grijesi, nevraćeni dugovi, pobačaj, ubojstvo, nanošenje nevolja udovicama i siročadi, vračanje, čaranje, idolopoklonstvo i slično. Ti grijesi viču za Božjom osvetom. Zato moramo moliti Gospodina za milost i opraštanje. Ako su ostali neki dugovi, moraju biti podmireni. Gdje postoji mržnja i neopraštanje, potrebno je pomirenje.

Ne, nije ruka Jahvina prekratka da spasi, niti mu je uho otvrdlo da ne bi čuo, nego su opačine vaše jaz otvorile između vas i Boga vašega. Vaši su grijesi lice njegovo zastrli i on vas više ne sluša. (Iz 59,1-2)

Sljedeću molitvu, ako je moguće, izmoli pred križem ili Presvetim Oltarskim Sakramentom:

Molitva

Milosrdni Isuse, smiluj se meni grešniku. Žarko Te molim da mi oprostiš sve grijehe i opačine koje su počinili moji roditelji, djedovi, rođaci, prijatelji i poglavari. Operi me od grijeha i krivnje svojom dragocjenom Krvlju koju si za me prolio na križu. Ne otjeraj me u srdžbi iz Tvoje prisutnosti. Smiluj mi se Gospodine kao što si se smilovao dobrom razbojniku i ženi javnoj grešnici. Učini me svojim djetetom. Prekrij me svojom dragocjenom Krvlju i sakrij me u svoje rane. Budi moja snaga i zaštita. Vodi me sigurnim putem spasenja. Potpuno se predajem Tvojoj volji Gospodine. Spreman sam ići kamo god me pozoveš; činiti što god želiš da učinim. Pošalji svoga Svetoga Duha i osnaži me Gospodine, moj Bože. Slavim Te Isuse, zahvaljujem Ti Isuse! (Ponovi molitvu više puta i pjevaj pjesme pokajanja.)

Pročitaj iz Svetog pisma:
Iv 19,17-37
Rim 5,1-12
Ps 106

MOLITVA ZA NUTARNJE OZDRAVLJENJE

...odložiti vam je prijašnje ponašanje, staroga čovjeka, koga varave požude vode u propast, a obnavljati se duhom svoje pameti i obući u novoga čovjeka, po Bogu stvorena u pravednosti i svetosti istine. (Ef 4,22-24)

Svaki vjernik unutar sebe kuša i duhovni život i život po tijelu. Kršćanin mora usmrtiti djela tijela (v. Rim 8,13) i živjeti svoj život po Duhu Svetome. 'Tijelo' znači sva zla maštanja i sjećanja, boli, rane, negativni osjećaji, razočaranja, frustracije, osjećaji krivnje, odbačenosti, zatim naslijeđene grešne navike, stečene zle navike, povođenje za krivim primjerima itd. Kad se takva djela provlače kroz naš život, ne možemo živjeti po Duhu. Tada je potrebno oslobođenje i unutarnje ozdravljenje.

Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle nasta! (2 Kor 5,17)

Što trebaš učiniti?
- Prikaži Gospodinu 'staroga' sebe sa svim svojim problemima. Provedi neko vrijeme u molitvi i dobro ćeš vidjeti sve svoje nedostatke.
- Vjeruj da je Isus sve tvoje grijehe u svom tijelu uznio na križ (v. 1 Pt 2,24).
- Pozovi Isusa u svoj život i zamoli ga da prođe i ozdravi tvoj život od začeća sve do sada.
- Dok moliš, vjeruj da te Gospodin dotiče i ozdravlja (v. 1 Iv 5,14-15) i slavi ga za prekrasno iskustvo nutarnjeg ozdravljenja.

Moli ovako:

Isuse, molim Te da uđeš u moje srce, da dotakneš sva moja životna iskustva koja trebaju ozdravljenja. Ti me poznaješ bolje od mene samoga. Izlij zato svoju ljubav u svaki djelić moga srca. Gdje god otkriješ ranjeno dijete, dotakni ga, utješi i oslobodi ga.

Pođi sa mnom kroz moj život od trenutka moga začeća. Očisti me i oslobodi od svih negativnih utjecaja koji mogu doći iz toga vremena. Blagoslovi me kao malo dijete u majčinoj utrobi odagnaj sve zapreke koje su možda postojale u vrijeme kad me majka nosila.

Usadi u mene duboku želju da budem nanovo rođen i iscijeli svaku fizičku ili emocionalnu traumu koja mi je mogla naškoditi za vrijeme rađanja. Hvala Ti Gospodine što si bio sa mnom i prihvatio me u svoje ruke u času moga rođenja, što si Ti želio moj život na ovoj zemlji i već mi onda govorio da me nikada nećeš ostaviti ni zapustiti.

Isuse, molim Te osvijetli cijelo moje djetinjstvo svojim svjetlom i dotakni sva ona sjećanja koja priječe da budem potpuno slobodan. Ako sam trebao više majčine ljubavi, pošalji svoju majku, Mariju, da nadoknadi sve što nedostaje. Zamoli je da me drži, čuva, poljubi, da mi priča priče i ispuni sve praznine koje samo majčina ljubav svojom toplinom može dati.

Gospodine, možda je dijete u meni bilo lišeno prave očinske ljubavi. Oslobodi me tako da mogu reći ABBA, Oče, svakim dijelom svoga bića. Ako mi je trebalo više očinske ljubavi, sigurnosti i spoznaje da sam voljeno i željeno dijete, molim Te čvrsto me zagrli. Dopusti mi da osjetim sigurnost u Tvojim snažnim rukama. Obnovi moje povjerenje i hrabrost da se uzmognem suočiti sa svim kušnjama ovoga svijeta, znajući da će me Očevo okrilje uvijek čuvati od pada.

Prođi kroz moj život, Gospodine, i utješi me u svakom onom trenutku kada ljudi prema meni nisu bili ljubazni. Ozdravi rane od onih susreta i osoba koje su unijele strah u moje biće, ili možda učinile da se povučem u sebe i sagradim barijere prema drugim ljudima. U trenucima kad sam se osjećao usamljen, ostavljen i odbačen od ljudi, podigni me svojom ljubavlju i daruj mi sigurnost i osjećaj vrijednosti. Ljudi su me odbacili, govoreći ružne riječi u vrijeme dok sam bio nevino dijete. Osjećao sam se tužno i napušteno. Dođi Gospodine i ozdravi me.

Prikazujem Ti svoje nagone i grešne navike, svu moju pokvarenu i zlu narav i molim Te da me očistiš i opereš, o Gospodine Isuse, predajem Ti cijeloga sebe, svoje tijelo, razum i duh, i zahvaljujem Ti što me obnavljaš. Hvala Ti, Gospodine.

Ako si u prilici, bilo bi dobro otići na duhovnu obnovu koja uključuje molitve za nutarnje ozdravljenje. 

Zanima li Vas još mnogo lijepih molitava pročitajte ih ovdje na linku : www.molitve.info

Pogledajte i ovo :
• ANĐEO MIRA
• ANĐEO SAMOODREĐENJA
• ANĐEO OPUŠTANJA
• ANĐEO MUDROSTI
• ANĐEO SAMOSPOZNAJE
• ANĐEO ZABORAVA
• ANĐEO HRABROSTI
• ANĐEO POSLUŠNOSTI
• ANĐEO PROMIŠLJENOSTI
• ANĐEO DISKRECIJE
• ANĐEO ŠUTNJE
• ANĐEO PRAVEDNOSTI
• ANĐEO ČESTITOSTI
• ANĐEO NEPODMITLJIVOSTI
• ANĐEO VELIKODUŠNOSTI
• ANĐEO SMJEŠKA
• ANĐEO ŽIVOTNE RADOSTI
• ANĐEO SMIRENJA
• ANĐEO LJUBAVI PREMA BLIŽNJEMU
• ANĐEO PRIJATELJSTVA
• ANĐEO USTRAJNOSTI
• ANĐEO LJUBAVI
• ANĐEO ZAJEDNIŠTVA
• ANĐEO SMIRENOSTI
• ANĐEO ISTINITOSTI
• ANĐEO ZAHVALNOSTI
• ANĐEO POUZDANJA
• ANĐEO TOPLINE
• ANĐEO ODVAŽNOSTI
• ANĐEO STRPLJIVOSTI
• ANĐEO LEŽERNOSTI
• ANĐEO POUZDANOSTI
• ANĐEO SLUŽENJA
• ANĐEO NADE

LINKOVI

Biskupije 
Hrvatska biskupska konferencija
Riječka nadbiskupija
Krčka biskupija
Sveta Stolica (Vatikan)

Župe
Delnički dekanat
Kastavski Dekanat
Župa Sv. Križa Ogulin
Župa Sv. Đurđ Ludbreški
Župa sv. Leopolda Mandića Virovitica
Župa sv. Mateja Viškovo
Župa Presvetog Trojstva Nedelišće
Župa Ksaver
Palotinci
• Župa BDM Žalosne Mrkopalj
• Župa sv. Jelene Križarice Zabok

Linkovi vezani uz Grad Delnice i Gorski kotar
Grad Delnice
Turistička zajednica Grada Delnica
Gorski kotar
Nacionalni park Risnjak
Inforis Delnice
Adrenalin Delnice
BM hidraulika Delnice
Imoćanka Delnice - Pogrebno i cvjećarna
• Hotel "Delnice"
• Dom umirovljenika Nina i Zoran Buškulić
• STEPIĆ usluge u šumarstvu i prijevoz putnika
• BOROVNICA - Nataša Kozlica
• Udruga jagodičastog i bobičastog voća "Borovica"
• Kulturno umjetničko društvo Delnice
• Apartman Fragaria
• Ugostiteljski obrt Predah, kavana Centar Delnice - JADRANKA CINDRIĆ

Mediji
Katolici na internetu
Glas Koncila
Hrvatski katolički radio
• Informativna katolička agencija
Mali koncil - dječji mjesečni list
Radio Vatikan - hrvatski program
Verbum - nakladna kuća
Veritas - Orbis catholicus - Katolički svijet - Hrvatski katolički portal

Duhovnost
Liturgija na znakovnom jeziku
• Blog s. Mirjam
• Prostor duha
• Blog Željka Zubanovića
• Udruga Ivan Merz
• Molitve

Zajednice
Hrvatski katolički zbor "MI"
Zajednica "Cenacolo"
Pokret krunice za obraćenje i mir

Duhovni velikani
Blažena Marija Propetog Isusa Petković
Blaženi Ivan Merz
Hrvatski duhovni velikani

Svetišta
Svetište Majke Božje Bistričke
Svetište Majke Božje Trsatske
Svetište Majke Božje od Krasna